Siirry sisältöön

Maistettu: Villalta Valpolicella Ripasso 2005

Veneton seudun erikoisuus on kuivatuista rypäleistä valmistettu amarone-viini. Maakunnan kevyempi viini, valpolicella, tehdään tismalleen samoista lajikkeista, mutta ilman että rypäleiden annetaan konsentroitua kasaan ennen käymisprosessia. Yhdistettäessä amaronen teosta jäävä rypälesakka valpolicellaan ennen toista käymistä, saadaan ripasso-viiniä, joka sijoittuu tyyliltään amaronen ja valpolicellan puoliväliin ollen samaan aikaan sekä freesi että konsentroitunut. Ihanan sekavaa, eikö?

Villalta Valpolicella Ripasson värissä on ikäänsä enemmän sävyä. Sen tuoksussa on mustikkaa, kuivattuja hedelmiä ja aavistus anista. Keskitäyteläisessä maussa nuoret hedelmät yhdistyvät kypsempiin makuihin, kuten viikunaan, mukavan integroituneella tavalla. Happoja ja tanniineja on tarjolla juuri sopivasti, mikä tarkoittaa, että viini ei velttoile suussa, mutta ei myöskään ärsytä särmikkyydellään. Villalta Valpolicellan loppumaku haipuu nopeasti pehmeiden tanniinien kiristyksen tieltä, mutta koska kyseessä ei ole hinnakas viini, se ei vähennä viinin houkuttavuutta. Huippuostos kympillä!

Kenelle: Sille, jonka mielestä valpolicella on nynnyjen juoma
Kenelle ei: Kuivattujen hedelmien vihaajalle
Sukulaisviini: Masi Campofiorin ’ripasso’

Hinta: 9,99€

2 Comments Post a comment
  1. Agreed, tää on kyl hyvä hinta-laatu.

    1 joulukuun, 2008

Trackbacks & Pingbacks

  1. Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2005 « Viinipiru - se vie koko käden

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: