Siirry sisältöön

Pari sanaa viinin säilyttämisestä

Pari sanaa viinin säilyttämisestä tekee silloin tällöin poikaa, etenkin kun hiljattain Alkoon ilmestynyttä Bordeauxin vuosikertaa -05 hehkutetaan parhaimmaksi moneen vuosikymmeneen! Kyseiset viinit ovat suoraan hyllyltä avattuna varsin tiukkoja, eivätkä tarjoa koko rahalle vastinetta, sillä Bordeauxin laatuviinejä on kypsytettävä, jotta ne pääsevät oikeuksiinsa. Kysymys kuuluu, kannattaako moisia kantaa kotiin, jos ei omista kallista viinikaappia? Kannattaa, mutta seuraavat seikat on hyvä ottaa huomioon.

– Viini tykkää ottaa lungisti lappeellaan, jotta korkki säilyttää kosteutensa. Pistä pullo kyljelleen.
– Viini karsastaa suoraa valoa, lämpötilojen vaihtelua ja tärinää. Ikkunalauta ja jääkaapin päällinen kilpailevat surkeimman paikan tittelistä.
– Viini ja kuumuus eivät tule toimeen. Siis laisinkaan.

Jos kämpästäsi löytyy komero tai taloyhtiöstäsi kellari, jonka lämpötila ei kesälläkään nouse yli 20 asteen, voit kypsytellä siellä pullojasi pari vuotta ilman että ne keittyvät, vaikka paatuneimmat viinipuritaanit muuta väittävätkin. Jos (tekisi mieli sanoa kun) huomaat saavasi hommasta irti kummaa iloa, voit harkita panostamista ihka-aitoon lämpötilasäädeltyyn viinikaappiin… Vähemmän tyyriit pöytäviinit eivät tietenkään turhia kursaile, kunhan ne juodaan tarpeeksi hätiköiden ja nautinnolla.

Tässä pari pientä työstöä kaipaavaa kandidaattia Bordeauxin nuorisokaartista:
Château Paloumey (21,80€)
Château Camensac (27,30€

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: