Siirry sisältöön

Lukijoita toiselta planeetalta

Viikon mielipidekyselyn tulos asettuu mielenkiintoisella tavalla poikkiteloin Suomalaisten viinivalintoihin nähden, sillä Alkon 20:n myydyimmän punaviiniin joukkoon (vuonna 2007) mahtui vain 3 vanhan maailman punaviiniä. Blogin lukijoiden parissa asetelma on kyselyn perusteella täysin päinvastainen, sillä vain 11 % kyselyn vastaajista nosti uuden maailman vanhan edelle. Vaikuttaa siltä, että blogin lukijat osoittavat Alkon myyntitilastojen mediaaneille ja keskiarvoille kinnasta!

Mitä tästä sitten voi päätellä? Sen, että Viinipirun lukijat A.) eivät joko ole suomalaisia, B.) osta lainkaan viiniä tai C.) kuuluvat niihin, jotka kantavat handellista kotiinsa yli kymmenen euron hintaisia punaviinejä (5% Alkon myymistä punaviineistä). Itse kallistun viimeisen vaihtoehdon kannalle, mutta toisaalta, kuka teistä tietää.

4 Comments Post a comment
 1. Nimetön #

  Tilastot eivät erottele hanaviinejä ja pullotettuja viinejä. Jos Alkon tilastot tehtäisiin vain pullotetuista viineistä, tilanne olisi hyvin erilainen. Vanha maailma ei tuota kovin paljoa bibejä, uusi maailma taas tuottaa. Varmaan kyselyyn vastanneista suuri osa juo mieluiten eurooppalaisia tai pullotettuja uuden maailman viinejä, mutta suomalaiskansalliseen tapaan ostaa esim. mökkivieraille tai loppasuisille sukulaisille hanaviiniä ”kun ei ne kuitenkaan mistään ymmärrä”.

  27 lokakuun, 2008
 2. Arto K. #

  Hyvä pointti. Alkon mukaan vuoden 2007 myynnistä 33 % tuli juuri hanapakkauksista, joita top 20:n mahtuu useampia.

  27 lokakuun, 2008
 3. msg #

  d) Suomalainen ulkomailla…

  27 lokakuun, 2008
 4. Plo #

  Toisaalta meitä joita oikeasti kiinnostaa viini varmaan pikkuhiljaa siirtyy vanhaan maailmaan kun huomaa miten yksinkertaisia monet uuden maailman viinit ovat. Ja me myös luetan tällaisia blogeja, toisin kuin suurin osa kansasta (luulisin)! Erinomainen blogi muuten, on aina hauska lukea sitä!

  27 lokakuun, 2008

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: