Rääväsuinen viinikriitikko viinin teossa
Jos ette ole vielä huomanneet, luonnollisten viinien kukaties äänekkäin puolestapuhuja, viinikirjoittaja Alice Feiring, on hypännyt väliaikaisesti aidan toiselle puolelle valmistamaan esikoisviiniään Eyrie Vineyardsille Oregoniin ja raportoi kokeilun etenemisestä New York Timesin blogissa.
Herkulliseksi kuvion tekee Alicen fanaattinen suhtautuminen viiniin: hän ei hyväksy viininvalmistuksessa kemikaalien käyttöä, ei mielellään edes rikkiä, teollisia hiivoja tai huipputekniikan mahdollistamia apuvälineitä, joilla voidaan vaikuttaa viinin alkoholitilavuuteen ja happikosketuksen määrään.
Seuraa kuinka käy, kun teoria pannaan käytäntöön ja ammattikirjoittajasta tulee amatööriviininvalmistaja.
Luonnollisen viinin vaatimukset:
* Hand-picked, organically or biodynamically grown grapes.
* Low-yielding vineyards.
* No added sugars, no foreign yeasts.
* No fining or filtration.
* No adjustments for acidity.
* No other additives for mouth-feel, colour, etc.
* No micro-oxygenation or reverse osmosis.
* Little or no added sulphite.