Siirry sisältöön

Maistettu: Brocard Chablis Grand Cru Les Clos 2005

HankiTällä kertaa lasissa on Ranskan Chabliksen alueen kärkikastia, Brocardin Chablis Grand Cru Les Clos (38,50€), jonka tyyris hinta varmistaa onnistuneesti, ettei sijoitusta vuoden arkiviini –kilpailussa ole odotettavissa. Siitä viis, samalla tekniikalla se korkki aukeaa kuin muissakin viineissä.

583947

Brocardin Grand Crun väri taittaa kultaan. Sen tuoksu on miellyttävän meloninen ja kukkainen, taustalla on runsaasti vahaa. Suutuntuma on intensiivinen. Vaikka happoja on tarjolla rutkasti, ne pysyttelevät askeleen päässä, verhoutuneena muihin makuihin. Maku on mineraalisuuden kyllästämä ja sitruunainen, mutta kantaa mukanaan myös persikkaista pehmeää hedelmää.

Kyseessä on runsas, mutta napakka viini, jossa on kaikkea enemmän kuin tyypillisessä chablis-viinissä, paitsi happoja, joita on yhtä paljon. Niiden taltuttamiseen viini kaipaa ruokaa siinä missä Euran Dalttonit lainkouran kosketusta. Maku on pitkä ja jättää suuhun hieman kalvomaisen tekstuurin, jahka viini siirtyy huonommille metsästysmaille. Aivan kuin rutikuivassa viinissä olisi jäännössokeria.

Chablis Grand Crut tarjoavat parempaa vastinetta rahalle kuin tyypilliset perus-samppanjat (joiden brändäämiseen on käytetty kymmenen kertaa enemmän rahaa kuin rypäleiden laadun parantamiseen), mutta jos puhutaan juoman seksikkyydestä, Chablis’la ei ole jakoa.

Mikä: hapokkaista, mineraalisista ja teräksisistä, mutta hienostuneista valkkareistaan tunnetun alueen parhaimmistoa

Kenelle: Laatuvalkkarien ystäville, jotka diggaavat mineraalisuudesta enemmän kuin trooppisesta hedelmäsalaatista

Kenelle ei: niille joille elämä itsessään on liian hapokasta

Hinta vs. Laatu: piru-ok

One Comment Post a comment
  1. Aave #

    Viini on vielä varsin nuori ja antanee rahalle huomattavasti enemmän vastinetta vuosien kuluttua. Nyt lähinnä vasta lupailee. Eli jos kellarointi on mahdollista, kannattanee laittaa syrjään. Tätä mieltä siis hetki sitten pullon maistaneena. Kalvomainen suutuntuma voi johtua kalkkisesta mineraalisuudesta..

    28 marraskuun, 2008

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: