Siirry sisältöön

Viime viikon kyselyn tiimoilta

Yleisin hintakategoria, johon Viinipirun kävijöiden pullohankinnat putoavat, osoittautui 10-12 euroksi (28%). Niinkin moni kuin 15% vastaajista kuitenkin ilmoitti tuppaavansa ostamaan yli 20 euron arvoisia viinejä, joten panostusta harrastukseen ei karteta.

Oli mielenkiintoista huomata, että niinkin moni kuin 79% vastaajista ostaa useimmiten viinejä, jotka maksavat 10 euroa tai enemmän. Kun ottaa huomioon surullisen kuuluisan tilastotiedon, jonka mukaan vain 5% Alkon kauppaamista pulloista kustantaa yli kympin, voidaan melko turvallisin mielin todeta, että härmän viiniharrastajat jatkavat eksistenssiään pelkkinä kosteiden markkinoiden pärskeinä. Jonkin sortin kiitos monopolin suuntaan on siten annettava siitä, ettei se ole hylännyt kuriositeettikuluttajia näinä taloudellista kannattavuutta painottavina aikoina (jopa Parmankinkun kauppaaminen maksalaatikkokansalle lienee taloudellisesti palkitsevampaa).

Mistä päästäänkin edellisen viikon kyselyyn, joka jäi paketoimatta. Tuloksen mukaan 62% vastaajista haluaisi purkaa monopolin, loput tekevät joko käytännöllisen tai periaatteellisen päätöksen kannattaessaan establoitua valtarakennetta. Viinejä lienee turha odotella avoimille markkinoille, mikäli jopa viinin ystävät jakautuvat kahteen vastakkaiseen leiriin.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: