Siirry sisältöön

Lisää veroa viinille, ja vähän vielä päälle

827000_54335413
Lainaus Helsingin Sanomista:
”Alkoholijuomien hintoja nostetaan jälleen. Hallitus aikoo korottaa alkoholiveroa 10 prosentilla. Tälle keväälle suunniteltu korotus on jo kolmas lyhyen ajan sisällä.

Edellisen kerran veroa kiristettiin tämän vuoden alussa, jolloin vero nousi 4,5 prosentilla. Sitä edeltävä korotus oli vuotta aiemmin tammikuussa.
(…)
Hallitus perustelee uusinta korotusta pelkästään rahapulalla. Tähän asti korotuksia on selitetty lähinnä sosiaali- ja alkoholipoliittisin syillä. ”
-Helsingin Sanomat

En liene ainoa, jota harmittaa tämä Vanhasen toisen hallituksen harjoittama kyklooppipolitiikka, jossa ideologiat verhotaan vaihtuviin järkisyihin. Puutarhakaupunkien ja uuniperunoiden jälkeen vaihteeksi taas raittiusasiaa.

ps. lainauksen vikan lauseen kirjoitusvirhe Helsingin Sanomien omaa käsialaa

2 Comments Post a comment
  1. Verne #

    Onneksi nykyään on vaivatonta tilata ulkomailta ja saa paketit kotiovelle kannettuna. Itse ainakin aion vähentää Alkosta ostamista radikaalisti jo nyt vaikka hinnat ei vielä nousekkaan.

    26 helmikuun, 2009
  2. uus´maalainen #

    Alkoholista aiheutuvien haittojen vähentämiseen parhaat keinot ovat edelleenkin hinta ja saatavuus. Tutkittu juttu. Oluesta, lonkeroista, siidereistä ja kirkkaista väkevistä alkoholijuomista kertyy ymmärtääkseni valtaosa alkoholiveroista. Nostettakoon siis mainittujen juomaryhmien veroa kerralla ja kunnolla. Samaan aikaan viineistä alkoholivero pois. Että ongelmista eroon ja viinikauppaa hoitaisi edelleenkin Alko, Eikä olisi ongelmia Pirkka-punkusta.

    27 helmikuun, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: