Siirry sisältöön

Maistettu: Pétalos 2007 (15,96€)

testaaMikä: Tuhti punaviini Espanjan Bierzon nousevalta alueelta
Kenelle: Konsentraatiobisneksen ystäville, sellaisenaan tai tuhtien liharuokien kanssa
Kenelle ei:
Kepeän eleganssin etsijöille
Hinta vs. Laatu:
piru-happy

Espanjan Bierzo on yksi viimeaikojen puhutuimmista alueista. Takavuosina alueen ominaisrypäle Menciasta tavattiin tuottaa kevyitä ja helposti unohtuvia punaviinejä, mutta ei enää. Juuri Mencia-rypäle on pitkälti vastuussa Bierzon ympärillä käytävästä kohinasta. Osuutensa on myös Palaciosin perheellä, jonka viini on tällä kertaa maistelussa.

Pétaloksen (15,96€) väri paljastaa, että lasissa on tiukkaa tavaraa. Viinillä on liki läpitunkemattoman tumma sävy, joka taittaa reunoilla hieman purppuraan. Tuoksu on roteva ja mausteinen. Siinä on runsaasti lakritsaa ja mustaherukkaa, joita tukevat makea paahteisuus sekä hallittu eläimellinen tuoksu, joka leijailee nautiskelijan onneksi lähempänä tallin tuuletusräppänää kuin pahanhajuista nurkkaa. 460497 Varsin täyteläistä makua hallitsee ennen kaikkea kypsä luumu. Luumua tukee karviaismarja, joka on mukana (kohtuullisen poikkeuksellisesti) sekä flavorimaailmassa, että integroituneissa hapoissa. Hienojakoiset, maultaan karvaat tanniinit nostavat päänsä ehtoopuolella ja tekevät musteisesta mausta kohtuullisen pitkän. Loppu- ja jälkimaku on yrttinen. Kyseessä on lihaisa viini, jossa on kaikkea paljon: hedelmää, happoja, konsentraatiota, ryhtiä, mutta myös tasapainoa.

Pétalos on saanut osakseen paljon suitsutusta, mutta ei onnistu kiehuttamaan Pirun hornankattilaa keskikokoista poreilua enempää tällä vuosikerrallaan. Makuasioita, joista sopii kiistellä. Robert Parker pitää tästä viinistä kovastikin, joten tarjolla on vastinetta rahalle, mikäli tyyli miellyttää.

5 Comments Post a comment
 1. mr_hifi #

  Tämähän nyt menee jokseenkin off topicin puolelle mutta mistää mahtaa johtua nämä Alkon maistajien ruokasuositus-kuvakkeet? Ei kai tätäkään viiniä kukaan lähtisin esim. ankan kanssa tarjoamaan? Tietenkään nämä suositukset eivät koskaan ole mitään kiveen kirjoitettuja faktoja, mutta välillä pistää miettimään että mitä on mielessä pyörinyt niitä laatiessa.

  5 huhtikuun, 2009
 2. ilkka #

  artoooooo =)

  5 huhtikuun, 2009
 3. Viinipiru #

  mr_hifi: kieltämättä ankan uittaminen pétaloksessa koituisi sekä sen että nautiskelijan kohtaloksi. En yhdistäisi riistalintuunkaan, ellei sitä olisi vahingossa pyöritelty nuotion tuhkissa, mutta mene ja tiedä.

  Ile: I know, I know…:)

  6 huhtikuun, 2009

Trackbacks & Pingbacks

 1. Gary Pétaloksen kimpussa « Viinipiru - viiniblogi, joka vie koko käden
 2. Alue-esittely: Espanjan Bierzo + Mencia ja Palacios « Viinipiru – viiniblogi, joka vie koko käden

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: