Siirry sisältöön

Maistettu: Mas Elena 2005 (11,89€)

testaaMikä: Alkon tilausvalikoiman punaviini Espanjasta
Kenelle: Tanniinien ystävälle
Kenelle ei: Sille joka haluaa lipitellä viininsä ruoatta
Hinta vs. Laatu: piru-unhappy

Mas Elena (11,89€) koostuu Merlotista, Cabernet francista ja Cabernet sauvignonista. Vaikka rypäleet eivät kuulosta erityisen espanjalaisilta, kansainväliset lajikkeet eivät ole harvinaisuuksia Penedèsissa.

Viinin tuoksusta löytyy lakritsaa, parkkiintunutta nahkaa ja makeahkoa mustikkakeittoa, jossa on lievästi etikkainen vire. Myös runsaan puoleinen alkoholi nousee lasista nokkaan. Kokonaisuutena tuoksu on silti mukiinmenevä esitys.

elena100

Keskipitkä maku on hedelmältään hivenen pistävä ja sitä ryydittävät karheat tanniinit, jotka karkoittavat luumun aloittaman notkeuden kiristämällä suun suppuun. Ronskeissa tanniineissa ei ole sinällään mitään vikaa, mutta ne eivät saisi olla piiruakaan vihreät ja tällä kertaa lupaavaa alkua seuraava tanniinitöräytys vie valitettavasti viiniltä terän. Mas Elena ei ole erityisen hyvin tehty viini ja sen oikea hinta olisi nähdäkseni kympin maagisen rajan alapuolella. Useamman tunnin dekantointi auttoi asiassa, mutta ei parantanut kokonaisuutta merkittävästi.

Vaikka Mas Elena ei ole viininä täysi susi, löytyy markkinoilta tasokkaampia pullotteita pienempään hintaan. Tästä johtuen annan viinille huonoa hinta-laatu-suhdetta merkitsevän irvistyksen ja testaa-merkin. Testaamiskehoitus on suunnattu ainoastaan niille, joiden mielestä lattea tai ennalta-arvattava ovat pahempia ominaisuuksia kuin karhea ja rustiikkinen.

2 Comments Post a comment
 1. VerneT #

  Terve piru!
  Kysyin tossa viikko sitten blogin ja n95 yhteensopimattomuusongelmasta.. Se johtuu noista urleista, jotka avaavat ikkunan kursorin mennessä niiden ylle/yli. Onko tätä samaa iPhonen kanssa?

  16 huhtikuun, 2009
 2. Viinipiru #

  Terve! Pahoittelut ensinnäkin hitaasti reaktiosta, mutta selailusta: kannattanee tilata suoraan blogi fiidinä, niin säästyy ylimääräisiltä kuvien latailulta. Itselläni ei ole sen paremmin iPhonea kuin Nokiaakaan, mutta kuulemani mukaan kursorittomuus estää kuvailemasi ”Nokia-ongelman” ensimmäisessä!

  20 huhtikuun, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: