Siirry sisältöön

Maistettu: Spinifex Papillon 2006 (28.20€)

testaaMikä: Australialainen laatupunaviini, jossa on paljon makua
Kenelle: Veristen viinien ystäville
Kenelle ei: Niille, jotka eivät usko että sarvikuono on savannin vaarallisin eläin
Hinta vs. Laatu: piru-ok1

Etelä-Australian Barossasta tuleva Domain Jardininin Spinifex Papillon koostuu kolmesta rypälelajikkeesta, joita tapaa useimmin Etelä-Ranskassa: Grenachesta, Cinsaultista ja Carignanista. Viinin iskevän nimen takaa paljastuu australialainen ruoholaji. Onneksi nimi ei tällä kertaa ole enne, sillä viini ei ole yhtä tympeä, kuin punertava maa, josta rikkaruoho versoo.

Spinefex Papillonilla on erittäin mausteinen tuoksu, jossa on pippurisuutta, tummaa kirsikkaa ja aavistus mansikkajugurttia. Maku on runsas, tekstuuriltaan musteinen, lihaisa ja pureskeltava, notkea, mutta riittävän hapokas. Yllättäen viinin paras osuus on sen mineraalinen loppumaku, jolla on suolainen reuna, mistä todella pidän.

425797

Myönnän etten ole kovinkaan tarkka tarjoilulämpötilojen suhteen. Asteen tai puolentoista eron vatvominen edustaa minulle harrastukselle tunnusomaista ekslusiivisesti triviaalin ympärillä pyörivää fakki-idiotismia, jonka viihdyttävyys on kääntäen verrannollista relevanssiin. Lämpeneminen lasissa torpedoi tarkkuusmittausten tarpeen, eikä viihdyttävien illallisten herkkää tunnelmaa sovi särkeä salpaamalla korkattuja viinejä jääkaappiin, puhumattakaan siitä silmittömästä migreenistä, jonka täydellisyydelle altistuminen aiheuttaa.

Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole tarpeesta halkoa hiuksia. Huoneen lämpöisenä Spinifexin alkoholi nousee nokkaan lakritsin saattelemana tavalla, mistä en viineissä pahemmin välitä, mutta lähempänä punaviinin oikeaa tarjoilulämpöä makuprofiili latistuu yltiöluumuisaksi ja kompleksisuus kärsii. Pienin eksperimentoinnin jälkeen valitsin korkeamman lämpötilan, koska preferoin perimmiltäni makua, vaikka olenkin usein persompi viinin tuoksulle.

Spinifex Papillon on piirun verran liian paksu, tuima ja tumma minun makuuni, mutta luonteikas, taitaen tehty viini, joka tarjoaa tarpeellisen vaihtoehdon Barossa-laakson muheville Shirazeille.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: