Siirry sisältöön

Mies Molinan takaa Helsingissä

Kuva 2

Chileläisen Vina San Pedron viinintekijä Marco Puyo pistäytyi maistattamassa viinejään perjantaina Helsingissä. San Pedron viinitalo valmistaa muun muassa kyseenalaiset kassakonehitit, jotka tunnetaan nimellä Gato Negro sekä fiinimmät Castillo de Molina -viinit, joista jälkimmäiset ovat Marcon heiniä.

Perusviinien lisäksi Puyo maistatti tilaisuudessa San Pedran lippulaivaviinin, Cabo de Hornos 2003:n, joka oli Pirun mielestä varsin tyypillinen chileläinen ikoniviini: tuju ja täyteläinen, runsaaseen tammeen kääritty Cabernet-pommi, jossa oli kaikkea paljon, mutta yllättävyyttä tai omaperäisyyttä niukalti.

Ikoniviiniä mielenkiintoisempi tuttavuus oli viini nimeltä 1865 Elqui Syrah, viileällä alueella valmistettu 100% Syrah, jonka ensimmäistä ja tällä erää ainoaa vuosikertaa maistelin lasillisen verran. Viiniin käytetyt Syrah-rypäleet tulevat Elqui-laaksosta, joka sijaitsee rutikuivan autiomaan kupeessa Pohjois-Chilessä, mutta joka on samaan aika kylmä, kiitos viilentävien merituulien.

Viinin aavistuksen makeassa nokassa oli tammen tuomaa mokkaa, mutta myös Pohjois-Rhonen Syraheille tuttua eläimellisyyttä, metsämättään tuoksua ja punaisia marjoja. Maku oli muikea, täynnä punaisia marjoja, hapoiltaan napakka ja gripiltään maun takaosassa miellyttävän tiukka. Vielä nuori viini, joka onnistui muuttamaan käsitykseni Chilen viineistä kertaheitolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: