Siirry sisältöön

Haastattelussa Viini TV:n Ilkka

Ilkka Sirén osaa myös levittää sormensa

Ilkka Sirén osaa muun muassa levittää sormenpäänsä.

Moi Ilkka. Tässä haastattelussa esitetään johdattelevia kysymyksiä. Joko sieppaa, että suostuit?

– Pikkuhiljaa.

Juonnat Viini TV:tä, mutta mikä ihme saa nuoren miehen keskittymään viiniskeneen, joka tunnetaan lähinnä huonosti istuvista pikkutakeista?

– Mä vaan tykkään viinistä. Tulevaisuudensuunnitelmat lähti jo lukioaikoina lapasesta. Kipinä syttyi kierrellessäni Santa Catarinan viinitiloja Brasiliassa 17-vuotiaana. Tämän jälkeen hamstrasin kaikki mahdolliset viinikirjat ja -lehdet mitkä sain käsiini. Opettelin rypälelaijkkeet ulkoa, ja luulin olevani jonkun sortin viiniguru. Jäin täysin koukkuun. Se tapahtui paljon ennen kuin olin kunnolla edes maistellut viinejä… Itse viinin lisäksi fanitan suuresti sen ympärillä pyörivää kulttuuria ja ihmisiä, ehkä se johtui osittain siitä.

Teit just tyhjäksi seuraavan kysymyksen, toivottavasti olet iloinen.

– Asteikolla 1-10, sanoisin että 8.

Kaupungilla liikkuu huhuja, että maailmaa syleilevä viiniharrastus on sulle vain keino häivyttää porvoolaisuutesi. Pitääkö paikkaansa?

– Päinvastoin. Kun tapaan maailmalla ihmisiä, kerron olevani porvoolainen. Joskus saatan tarkentaa että kyseinen kaupunki sijaitsee Suomessa, mutten aina.

Olet ollut valmistamassa viiniä eri paikoissa. Mitä ihmisten pitäisi mielestäsi äkätä, jotta kotimainen viiniskene jatkaisi kehitystä eikä lipsahtaisi ojasta allikkoon?

– Viini ei lorahda pulloon sormia napsauttamlla, se on pitkän duunin lopputulos, mutta se unohtuu toisinaan. Kannattaa mun mielestäni uhrata muutama ajatus sille, kuka viinin on tehnyt.

– Toinen asia on se, että viinin maistelu ei pitäis olla kuolemanvakavaa puuhaa. sen parrun voi suosiolla ottaa pois sieltä takapuolesta kun nautitaan viinejä. Jos viinintekijät tallustelee tiluksillaan likasissa shortseissa, släbärit jalassa ja jointti huulessa, niin miten se vaihtuu yhtäkkii Lacoste-paitoihin ja mielettömään pippelin venytykseen? Mie sanon: keskittykää kokonaiskuvaan, älkää leveilkö sillä, että osaatte ulkoo Bordöön chatööt.

Et edusta konservatiivista siipeä… Siitä tulikin mieleen, luetko esimerkiksi Decanter-lehteä? Näkymätön kravatti alkaa toisinaan kiristää kaulaa, kun luen sen mahtailevia, mutta puisevia kolumneja.

– Omistan kyllä puvun, joskaan en kravattia. En itseasiassa tilaa mitään viinilehteä. Luen kyllä, jos sellainen sattuu eteeni. Viinimaailman uusista tuulista saa parhaiten infoa, kun juttelee viini-ihmisten kanssa eri puolilta maailmaa.

Eli ei kirjoja joululahjaksi sulle. Raakalaismaisesta maustasi päästään klisheeseen: jos joutuisit autiolle saarelle, minkä viinin ottaisit mukaan?

– Magnum-pullon jotain TBA (trocken beeren auslese) -vinoo, koska sokeri = energiaa. Selviytyminen on tärkeää autiosaarella.

Sokerihampaan kolotus lienee vitsauksista pienin, kun kamppaillaan luontoa vastaan sen omilla aseilla, mutta kelpo valinta. Viimeinen kyssäri. Juoko viinimies koskaan kaljaa?

– Kyllä. kaksin käsin.

2 Comments Post a comment
  1. mr_hifi #

    Törkeetä Lacoste-dissausta

    28 lokakuun, 2009
  2. Saara #

    Loistava ja hauska haastattelu!:D

    29 lokakuun, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: