Siirry sisältöön

Kohti Itävaltaa, do-re-mi-fa-so-la-ti-do

Maailman rasittavin kuorolauluperhe Von Trapp, taustalla entinen nunna

Suuntaan huomenna Itävaltaan viinin merkeissä neljäksi päiväksi. Odotettavissa on materiaalia muun muassa Nikolaihoffista, Kracherista, Lenz Moserista, Prielerista ja Meinklangista. Austrian Wine Trade kustantaa Viini TV:n puhavat päät tutustumaan Itävallan viiniskeneen (vastineeksi näkyvyydestä), mikä passaa minulle. Tarkoituksena on tutustua viinintekoon yleisluonteisesti, mutta salainen missioni on löytää Itävallasta punaviini, joka kykenee pyyhkäisemään nautiskelijalta jalat alta herkullisuudella. Haaste on kohtuullisen kova, koska maa tunnetaan paremmin päräyttävistä valkkareistaan, mutta mene ja tiedä.

Jos mieleen tulee jotain, mihin haluaisit vastauksen koskien Itävallan skeneä yleisesti tai jotain tiettyä tilaa, pistä kysymys kommenttikenttään. Vien terveiset perille läpi tuiskeen, pakkasen ja pyryn kehnosti koulutetun kirjekyyhkyn luotettavuudella.

10 Comments Post a comment
 1. Mukavaa Itävallan matkaa. Jos poikkeatte Willi Opitzilla niin kyselkää hiukan hänen keksimästään (matkimastaan) Schilfweinista. Sitä tehdään myös Zweigeltistä. Samoin on kiinnostavaa hänen Pinot Noir Eisweininsa. Ehkä ne voisivat olla maistamisen arvoisia. En usko, että sieltä Itävallasta mitään jalat alta vievää punkkua muuten löytyy.
  Jään odottamaan mielenkiintoista matkaraporttianne.

  13 joulukuun, 2009
 2. Haluaisin tietää että nukkuuko se Ilkka oikealla vai vasemmalla kyljellä ja onko hän kova kuorsaamaan.

  T. Ilkan alter ego

  Ps. Onko totta että Ilkka taputtaa aina kun lentokone laskeutuu?

  13 joulukuun, 2009
 3. Viinipiru #

  Opitz ei sisälly 10 tuottajan joukkoon, joilla pistäydymme. Pinot Eiswein? Mielenkiintoista…

  13 joulukuun, 2009
 4. Viinipiru #

  Ilkan superegolle terveisiä: Sirén on huhujen mukaan nähty Kölnin tuomiokirkon edustalla tunkemassa digikameraa, passia ja saksankielistä allergialistaa vyölaukkuunsa julkisella paikalla.

  13 joulukuun, 2009
 5. pera #

  Et ole tainut Pena paljoa viinejä maistella kun Itävallan huipuissa valkoiset tekee Opitz ja punaisia huippuja ei löydy ollenkaan.

  14 joulukuun, 2009
 6. En oikein ymmärtänyt mitä Pera ajat takaa. En ole puhunut Opitzin valkoisista sanaakaan ja kerro mulle mikä mielestäsi on itävaltalainen huippu punaviini.

  14 joulukuun, 2009
 7. pera #

  Umathum, Juris, Igler, Grassl, Weninger, Nittnaus, Heinrich, Prieler…onhan noita, kannattaisi maistella ennen kuin tuomitsee herra ”sommelier”.

  Ihmetyttää tuo Opitzin hehkutus täällä Suomessa; ilmeisesti kun ei muusta tiedä, niin on helppo nostaa hänet jalustalle.

  15 joulukuun, 2009
 8. Kiitos Pera viinitalovinkeistä. Tuotteita on hiukan vaikea maistella kun Alkosta saa tilausvalikoimasta vain yhtä Prielerin punkkua hintaan 34,80 euroa. Jos sitä joskus pääsen maistamaan niin kerron sitten veikö se jalat altani ja perun vasta sitten väitteeni.

  15 joulukuun, 2009
 9. Ensi vuoden syksyllä on taas Torinossa Salone del Gusto messut. Enotecassa on laajalti italialaisia viinejä mutta myös itävaltalaisia. Olis mukava jos Pera voisi valita muutaman mieleisensä viinin niin kävisin ne testaamassa. Osoite on:

  Click to access WineList_08.pdf

  16 joulukuun, 2009

Trackbacks & Pingbacks

 1. Itävalta, osa 2: Punkkua Prieleriltä ja vinkkua Wienin yössä « Viinipiru – viiniblogi, joka vie koko käden

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: