Siirry sisältöön

Kulautettu: Bogle Cabernet sauvignon 2007 (13,65€)

Kalifornian viinit ovat olleet pitkään Alkon valikoiman akilleen kantapää. Maakunnan tuotanto on Euroopan perinteisiä pitäjiä polarisoituneempi: halpistuotantoa keitetään kasaan kosolti, kuten myös kukkaron nyörit räjäyttävää huippulaatua. Keskitason laatuviinit sen sijaan ovat olleet kiven alla, mikä on näkynyt myös monopolin valikoimissa. Tällä kertaa Alkon sisäänostajat ovat onnistuneet hienosti.


Boglen väri on syvänpuhuvan rubiini. Tuoksussa on viikunaa, boysenmarjaa, teelehteä, minttua ja tammen tuomaa makeaa mausteisuutta. Maku on täyteläinen, eläväinen, herukkainen, kypsän boysenmarjainen, tamminen ja miellyttävän pitkä. Lopun tanniinipuraisu varmistaa, ettei nuorallakävely pääty horjahdukseen. Volttisektio pysyy kurissa. Yhdistä grillissä tirisevään läskiin tai huitaise huiviin sellaisenaan.

3 Comments Post a comment
 1. Olli Jalonen #

  Hinta-laatu-suhde laski juuri. Viinistä kiskotaan nyt Alkossa 14,95€. Törkeän kova hinnannosto.

  9 lokakuun, 2010
 2. Tuomo #

  Hinnan nousu johtuu valuuttakurssien muutoksesta. Alkohan hyväksyy tarjoukset vain euroissa. Alkon tarjous on jätetty Marraskuusssa 2009 jolloin dollarin kurssi oli 1,49 eli yksi dollari vastasi 0,67 euroa. Uusi hinta on tarkastettu Heinäkuun 2010 lopussa jolloin kurssi oli 1,27 eli dollari maksoi 0,78 euroa. – Esimerkiksi 5 e vastasi Marraskuussa 2009 7,45 $ mutta Heinäkuussa 2010 enää 6,35 $. Jotta viinin tuottaja saisi viinistä oikean hinnan omassa valuutassaan täytyi viinin eurohintaa nostaa. Tämä hinnannousu on kuitenkin vähemmän mitä valuuttakurssien muutos olisi edellyttänyt.

  11 lokakuun, 2010
 3. Viinipiru #

  Kiitti selvennyksestä Tuomo

  11 lokakuun, 2010

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: