Siirry sisältöön

Riesling-rieha

Teutonisen viiniskenen parhaimmisto hyökkii laseihin parin viikon päästä, kun Helsingin ensimmäinen Riesling-viikko polkaistaan käyntiin 16.5. Viikkoa ei tee poikkeukselliseksi ainoastaan sen uutuus; osaaottavien ravintoloiden taso yhdistettynä itsenäisten yrittäjien määrään on kohtuullisen vaikuttava. Tämän kaltaiset kimpassa toteutetut pläjäykset ovat harvinaisia ketjutalouden ulkopuolella.


Riesling-viikko tarjoaa näppärän pääsyn Olon, Luomon, Demon ja Postresin kaltaisten michelin-paikkojen pöytiin lompakolle kevyellä tavalla: puljut toteuttavat kolmen ruokalajin menut, joiden hinnat huitelevat 45 euron tietämillä, joten jos et ole raaskinut iskeä lompakkoosi lovea yhdeksän ruokalajin irstailulla, käy koppaamassa kokemus hanskaasi.

Careliaa on hommannut viikkoa varten erän legendaarisia magnumeja ja tuplamagnumeja, jotka korkataan ja lorotetaan laseihin. Samaan syssyyn on mainittava Liisankadun Zinnkeller, joka lienee kaupungin autenttisin saksalaiskapakka. Molemmat ravintolat pyörittävät omaa maahantuontiaan, joten lienee todennäköistä, että viinit ovat satunnaiselle maistelijalle tuoreita tuttavuuksia. Raku-Yassa Riesling yhdistetään japanilaiseen, joten jos diggaat Nipponin keittiöstä, suuntaa sinne.

Saksalaisen rypäleen kannalta tempaus on tervetullut. Kukaties suurten joukkojen yhä vieroksuma, mutta viinisnobien hehkuttama Riesling saa viikon aikana ansaitsemaansa huomiota ja jonkin sortin nostetta. Se passaisi, sillä kyseessä on monipuolinen lajike, joka ei kaipaa tammikäsittelyä sen enempää kuin lajikkeiden sekoittelua ja josta voidaan takoa monenlaista rutikuivasta skumpasta yltiömakeaan jääviiniin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Asian vierestä: vedin pressitilaisuudessa savustetut karitsan kivekset nieluuni. Kuva annoksesta ylempänä (koko komeus oli kääritty endiivin lehden sisään Carelian toimesta). Karitsan kullia sen sijaan en vetänyt, koska sitä ei ollut tarjolla, mikä lienee hyvä asia, koska olisin todennäköisesti vetänyt sitäkin. Jos käyt testaamassa jonkun menun, pistä kommenttia jutun perään. Käyn itse testaamassa yhden paikan, mutten ole vielä päättänyt minkä.

Demo
Carelia
Luomo
Postres
Grotesk
Raku-Ya
Olo
Fishmarket
Zinnkeller

2 Comments Post a comment
  1. Kiitos vinkistä. Luulen, että tästä saan hyvän syyn lähteä pitkän jahkailun jälkeen testaamaan Olon.

    28 huhtikuun, 2011
  2. Viinipiru #

    Kuulostaa kelvolta suunnitelmalta Klasu!

    29 huhtikuun, 2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: