Siirry sisältöön

Ravintolapäivä tulee taas! / kuumailmapalloeditio

Ravintolapäivä, tapahtuma, jona kuka tahansa voi ryhtyä ravintoloitsijaksi, on jälleen kulman takana. Ruohonjuuritason piraattipläjäyksenä startannut eventti järjestettiin ensimmäisen kerran toukokuussa, jolloin Viinipiru kaatoi Kungfu Girlia ja Discobitchia Ravintola ViiniTV:n illallistajille (kuvia MTV3:ssa ja Facebookissa). Tapahtuma saa jatkoa elokuun 21. päivä entistä suurempana ja komeampana; viimeisimmän tiedon mukaan listalta löytyy jo yli 120 ravintolaa, jotka levittäytyvät kauniisti myös Helsingin ulkopuolelle. Samalla konseptia viedään ulkomaille.

Viinin vinkkelistä mielenkiintoisin viritys löytynee tällä kertaa Tampereelta, jossa viinisiepolle on tyrkyllä tilaisuus lentää kuumailmapallolla kuin Jules Vernen Phileas Fogg konsanaan, samppanjaa siemaillen ja pikkupurtavaa pupeltaen auringon hakiessa horisonttia herraskaisin ottein.

Tempauksen järjestää Winenergy niminen tuore lafka, jonka takana huseeraa pari tuttua viinihullua. Lentely kustantaa 200 euroa ja sisältää kuohuvat. Muistan maksaneeni kuumailmapalloilusta saman summan liki kymmenen vuotta sitten. Tuo lento sisälsi muovikupillisen kuplivaa, joka ei ollut samppanjaa nähnytkään. Tällä kertaa ongelma on enemmäkin runsaudenpula, kuten alla oleva lista tarjolla olevista juomista osoittaa. Suosittelen osallistujia kokeilemaan, kuinka kännissä kuumailmapallolla voi laskeutua ilman että vakuutusyhtiön tarkastajien kiroilu kuuluu tapahtumapaikalle asti.

Pommery Earth
Pommery Summertime
Gosset Grande Reserve
Gosset Grand Rose
Gosset Grand Millesime 2000
Ayala Brut Majeur
Ayala Zéro Dosage
Ayala Cuvée Perle d’Ayala

Vaikka maltillisen kokoiseen kapistukseen ei tiettävästi mahdu kerralla rykmentillistä viinisieppoja, tuoreen tiedon mukaan halukkaita mahtuu vielä kyytiin. Tsekatkaa yksityiskohdat ja yhteystiedot suoraan sylttytehtaalta. Jos päädyt siemailemaan, postaa kommenttikenttään linkki kuviin!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: