Siirry sisältöön

Burgundista kirjoitan

”Burgundin monimutkaisuudesta on kiittäminen kahta asiaa: munkkeja ja Napoleonia. Ensimmäiset kehittelivät maaperän erityispiirteiden ja vallitsevan mikroilmaston yhteispeliin perustavan terroir-filosofian liki pakkoneuroottiselle tasolle jo keskiajalla. Jälkimmäinen sääti lain, joka pirstaloi viinitarhojen omistukset perheiden sisällä.”

Sateinen kesä ja kirjoittaminen sopivat ihan kohtuullisesti yhteen. Tällä kertaa Candialle Chianti classico 2010 lasissa. Tai oikeastaan tällä hetkellä kahvi, mutta äsken lounasaikaan sentään viiniä.

7 Comments Post a comment
 1. Kahvia on hyvä väliin naukkailla vaikka viinikirjaa kirjoittaessa se viini kuuluu yhtä paljon kalustoon kuin kone millä kirjoittaa. Millonkas se kirja olikaan tarkoitus tulla myyntiin?

  Ja asiasta toiseen, mutta aiheessa vielä kuitenkin pysytään…Onko Viinipirulla kokemusta viinipeli nimisestä lautapelistä? Onko riittänyt aika siihen tutustumiseen?

  19 heinäkuun, 2012
 2. Viinipiru #

  Se tulee tossa Viini ja hyvä elämä messujen yhteydessä (sillon on myös kirjamessut) julki lokakuussa! En oo ole tota lautapeliä nähnyt. Toscana-nimisen lautapelin omistan, mutta se on hiton monimutkainen:)

  19 heinäkuun, 2012
 3. Mä kans sitä toscanaa katselin, mutta päädyin tuohon ku tossa voi samalla hoitaa pienet pruuvit Tarkoitus olis, että pelissä on 6 pulloa viiniä joita sitten maistellaan kun sattuu nappula sille kohdalle (ja siihen kohtaan on sääntöjen mukaan pakko pysähtyä). Elikkäs pitää siis kirjoittaa joulupukille, jos tois vaikka lukemista =)

  19 heinäkuun, 2012
 4. Viinipiru #

  Siis drinking game vinkulla!

  19 heinäkuun, 2012
 5. Tälläsen ahaa elämyksen mäkin sain ku sääntöjä lueskelin. Eli ei voi olla huono peli =D Ehkä tuossa ei kannata niitä kaapin kalleimpia pulloja kuitenkaan käyttää.

  19 heinäkuun, 2012
 6. Viinipiru #

  Kaveri toi rapakon takaa Pass Out -pelin, jonka tarkoituksena oli saattaa pelaajat kaameaan kuntoon. Siitä on kulunut kyllä jo liki kaksikymmentä vuotta. Sitä sitten pelattiin kiljun ja vodkan voimin, taisi joku jotain pössytelläkin, koska yksi monopolimaisen pelilaudan ruuduista oli ’light up’. Nuorilla on hyvä olla jotain puuhaa.

  19 heinäkuun, 2012
 7. Kyllähän nuo kaikenmaailman juomapelit on tarkoitettu hirmuseen humalaan. Mutta ehkä tämän viinipelin kanssa se on hieman maltillisempaa…tai no jos kaks kahden hengen tiimiä pelaa ja ympärillä on 6 pulloa viiniä, ni jossainhan sekin on tunnuttava.

  20 heinäkuun, 2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: