Siirry sisältöön

Tulivuoriviinejä Etnassa

’Ei huolta, minä saan ajaa tästä. Olen presidentti’, hän sanoo ja ajaa yksisuuntaista vääräänsuuntaan ja kiihdyttää sitten 80 km/h pimeän pikkukylän kadulla. Giuseppe on Etnan tuottajayhdistyksen johtaja ja tullut ystävällisesti noutamaan minut kentältä lopulta 16 tuntia kestäneen varsin vaiherikkaan matkustuksen päätteeksi. Tuohon eteen kissa, lapsi tai aasi tai oikeastaan mikä vaan ja tästä kirjoittajasta tulee sisilialaista muussia, ajattelen, mutta yritän rentoutua. Melkein onnistunkin nähdessäni ensivilauksen Etnasta, josta paikalliset puhuvat hän-muodossa. Tulivuori on sukupuoleltaan mies, joten jos hetkenkään epäilit, että nainen saattaisi olla sopivampi kuvaamaan ailahtelevaa luonnonvoimaa, olit väärässä.

Perillä vanhassa kartanossa, joka toimii myös viinitilana, eteeni tuodaan herkullisinta pastaa mitä olen syönyt mies muistiin. Kyytipoikana toimii 30 aukinaista pulloa lähitienoon tuottajilta. Etnan reissuni on alkanut.

20120920-090457.jpg

One Comment Post a comment
  1. Nimetön #

    Pari vuotta sitten siellä kiertelin itsekin. Mieleen jäivät ainakin Girolamo Russon, Tenuta delle Terre Neren ja Passopisciaron sekä tietysti Cornelissenin viinit. Mielenkiintoisia viinejä ja jotain aivan muuta kuin perus Nero d’Avolat. Hinnatkin tosin samoin…

    20 syyskuun, 2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: