Siirry sisältöön

Olon vastine viinipakettikeskusteluun

Olon sommelier Netta Nylund otti yhteyttä kertoakseen näkemyksensä tämän päiväiseen keskusteluun.

Screen Shot 2013-02-27 at 7.24.20 PM

”Viinipaketit ovat kokonaisuuksia menun kanssa ja olemme ne rakentaneet yhdessä keittiön kanssa ja sellaisina ne myös myydään. Pääsääntöisesti noiden kokonaisuuksien yhteydessä ostavat asiakkaat valitsevat myös nuo viinipaketit, mutta kaikki viinipakettien viinit ovat myös saatavissa laseittain. Mikäli viinipaketissa tarjoiltavien viinien määrä tuntuu liian suurelta, asiakas voi tilata samoja viinejä haluamansa määrän ja asiakasta laskutetaan näin normaalisti kulutuksen mukaan.

Mistään pakkojuottamisesta ei siis ole kyse, vaan yleisesti viinipakettikäytäntö on todettu parhaaksi ja helpoimmaksi vaihtoehdoksi myös asiakkaidemme puolelta. Asiakkaita on erilaisia, kuten myös viini- ja ruokatottumuksia ja OLO:ssa pyrimme tietenkin aina asiakkaiden toiveiden huomioimiseen ja ikimuistoisten, sekä ruokaa että viinejä sisältävien elämysten tuottamiseen.

Ystävällisin terveisin,

Netta ja Mia Iris Stjerna
Olon Sommelierit”

Eli viinipaketin viinejä saa minkä kokoisina kaatoina tahansa, joskaan ei täysin samalla hinnoitteluperiaatteella kuin paketoinnin yhteydessä. Reilu peli. Asiakas saa sen verran viiniä kuin kaipaa ja ravintola laskuttaa siitä sen verran kuin tarvitsee. Ilmeisesti henkilökunnan jäsen oli tehnyt kämmin todetassaan asiakkaalle ykskantaan, ettei puolikasta pakettia tipu. ”It’s so hard to find good staff these days”.

Case closed. Pitänee mennä piakkoin Oloon vetämään lyhentämätön, tinkimätön ja täysipainoinen viinipaketti. Ehkäpä jopa muutama ruokalaji lipittelyä rytmittämään, kuten asiaan kuuluu.

Viinipakettikyselyyn vastasi 183 ihmistä. Vastaajista 96% koki mielekkääksi mahdollisuuden illallistaa puolikkaiden kaatojen voimin, mikäli tarvetta sattuu jostain syystä olemaan. Tarpeen tunnistaminen, huomioiminen ja siihen varautuminen on perusteltua.

Apropoo, Olon tapauksessa viinipaketin kokonaismäärä jää Netan mukaan noin 0,5 litraan, joten mistään juopotteluun rinnastuvasta viinimäärästä ei ole kyse. Pullollista ei juoteta pitkänkään illallisen yhteydessä, paitsi kukaties silloin, jos asiakas tilaa tuplaviinipaketin (tämä täytyy joskus testata).

2 Comments Post a comment
  1. Max #

    Asiallinen vastaus. Paketti on paketti ja ale tulee volyymista. Apteekkimäärät onkin tapana myydä listahinnoin…

    27 helmikuun, 2013
  2. Rahastahan tässä ei ollut kyse. Pitäisi olla ihan sama, maksaako illasta esim. 250 tai 300 eur. Esim. 60 % hinta 50 % määrästä on reilua ja sellaiseen olen törmännytkin. Kyse oli siis vain henkilökunnan virheestä ja he pahoittelivat asiaa blogissanikin. Case closed.

    27 helmikuun, 2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: