Siirry sisältöön

Ministeri: ”Ruokaa saa jo liiankin helposti”

Varjoministeri Hönö Stöökkeli (fasisti) haluaa leikata tuntuvasti ruuan kokonaiskulutusta. Keinoiksi Stöökkeli esittää muun muassa ruuan hinnan korotuksia ja saatavuuden vaikeuttamista.

Stöökkelin mukaan ruokahaitat yhteiskunnalle ovat kohonneet jo miljardiluokkaan, eikä hallitus voi seurata enää tumput suorina paisuvia menoja.

”Ei voi hymistellä ja todeta, että syöminen on yksityisasia. Miljardin euron vuosikustannus ei ole yksityisasia”, Stöökkeli sanoo.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee paraikaa ruokalainsäädännön kokonaisuudistusta.

Stöökkeli haluaa, että uudistuksen tavoitteeksi asetetaan kokonaiskulutuksen reilu lasku ja tavoitteen saavuttamiseksi myös selkeä aikataulu.

”Tupakkapuolella meillä on kova tavoite. Suomi tähtää tupakoimattomaan yhteiskuntaan. On ihmeellistä, jos emme pysty toisen haittatuotteen kanssa asettamaan rimaa myös korkealle”, Stöökkeli toteaa.

”Kyllä pitää pyrkiä kunnolliseen kokonaiskulutuksen alentamiseen, jotta ruuan haittoja voidaan vähentää.”

Konkreettisia keinoja leikata kulutusta ovat Huovisen mukaan hintojen nostoja saatavuuden vaikeuttaminen muun muassa kieltämällä työpaikkaruokaloiden itseannostelupisteet sekä all you can eat -buffetit.

”Kaikki keinot pitää katsoa läpi. Saatavuudessa eli siinä, milloin ruokaa voi ostaa, on liikuttu viime vuosina aika liberaaliin suuntaan. Nyt on aika miettiä, onko menty jo liiankin vapaaseen myyntiin. Enkä puhu nyt vain S- ja K- kaupoista, vaan tämä koskee erityisesti buffetravintoloita”, Stöökkeli huomauttaa.

Kyllä, kyseessä oli varjoversio viimepäivinä kansaa puhuttaneesta Helsingin Sanomien artikkelista. Ja kyllä, se tehtiin aivan varmasti satiiritarkoituksessa, mutta siitä viis. Mielestäni kyseessä on aika älykäs kommentti keskusteluun. Kiitokset Tuukka Ylälahdelle ”artikkelista”.

Alkuperäinen artikkeli löytyy Helsingin Sanomien sivuilta. 

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: