Siirry sisältöön

Tapahtuipa kerran Espanjassa…

Aika on kypsä kertoa mitä Riojan DWCC-konferenssissa todella tapahtui.

Käytetään hyödyksi yleisössä istuneen Alissa Aronin kirjoitusta. Pääset katsastamaan sen klikkaamalla alla olevaa kuvaketta. Alissan blogipostaus alkaa viinintekijä/konsultti/kirjailija Clark Smithin persoonan ja esityksen kuvailusta. Smithin key note presentaatio sisälsi paljon asiaa, mutta onnistui myös tölvimään monet kuulijat ärtymyksen rajamaille ja sen toiselle puolelle. Ymmärrätte pian miksi.

Kukaties johtuen jännityksestä tai jetlagista tai jostain muusta, Clark Smith silminnähden kiivastui kesken improvisoidun oloisen esityksensä. Varoittamatta, hän päätyi nimittelemään yleisöä äpäriksi. Se oli melko karkeaa käytöstä sivistyneeltä ihmiseltä, eikä mikään hänen kasvoillaan antanut olettaa, että hän olisi käyttänyt ilmaisua hirtehisesti tai ironisessa sävyssä, mikä teki siitä melko lailla sopimatonta. Alissa ei mainitse asiasta postauksessaan, kukaties hienotunteisuudesta, mutta monet osanottajat tuntuivat keskustelevan asiasta enemmän kuin Riojan viineistä loppukonferenssin ajan.

En kykene menemään Smithin aivoituksiin sen paremmin kuin kukaan muukaan purkauksen todistanut, mutta minulle syntyi vaikutelma, että hän ei tuntenut yleisöään. Ilmeisesti Smith kuvitteli saapuneensa jonkinlaiseen vähäpätöisten bloggaajien hiekkalaatikolle, ei maanosan johtavaan digitaalisen viinikommunikoinnin konferenssiin. Yleisössä istui viinigenetiikan tutkija Dr. José Vouillamoz, joka julkaisi juuri Jancis Robinsonin kanssa teoksen Wine Grapes, sekä samaa opusta työstänyt Julia Harding MW sekä työstään vinotyyppien kartoittamisessa tunnustettu Tim Hanni MW, parikymmentä kirjaa tahkonnut Robert Joseph, Dr. Vino blogin pitäjä Tyler Colman, useita Riojan maineikkampien viinitilojen edustajia ja niin edelleen. Äpäriä.

Melkoinen faux pas, jonka vaikutuksia on vaikea arvioida tässä kohden. Ensi vuonna DWCC:n pääpuhujaksi odotetaan itse Jancis Robinsonia ja mikäli veikkaukseni osuu oikeaan, Clark Smithia ei nähdä siellä.

Välittömästi tämän jälkeen oli minun vuoroni puhua. Oli suht kauhistuttavaa nousta lavalle, koska huoneessa leijui tukahdutettu suuttumus, mutta toisaalta minun oli helpompi voittaa tyytymätön yleisö puolelleni… Klikkaa kuvaketta lukeaksesi Alissan juttu kokonaisuudessaan.

Screen Shot 2013-11-14 at 8.08.24 PM

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: