Siirry sisältöön

Maltainen Meche

meche

Olen voivotellut pidemmän aikaa sitä, etteivät ravintolat tarjoa juomapaketeissaan olutta. Omassa ruokaympyrässäni olut ei ole viinin kilpailija, vaan ennemminkin sen sisartuote. Myönnetään, ruokapöydältäni löytyy kolme kertaa neljästä avonainen pullo viiniä, mutta monien ruokalajien kanssa olut toimii yhtä hyvin kuin viini, ellei jopa paremmin. Esimerkiksi blinit ja samppanja ovat klassinen viiniruokayhdistelmä, mutta alan kallistumaan laadukkaan pilsnerin tai jonkun muun laatulagerin suuntaan puhuttaessa blinien kyytipojasta.

Suomalaisessa kontekstissa viinin ja oluen kilpailijat löytyvät maidon ja veden suunnalta, joten yhtenäinen rintama on perusteltua pyrittäessä kulttuurinmuutokseen. Suomessa toimii niin monta mielenkiintoista pienpanimoa, että asiain tola velvoittaa perehtymään niiden tarjoamien makujen kirjoon gastronomisessa käytössä. Ei muuta kuin apetta pöytään.

Pidän mahdollisena, että Mechelininkadun Mechessä osataan lukea ajatuksia, sillä postilaatikkooni kilahti viime viikolla kutsu testaamaan ravintolan tuoretta menua, joka perustuu oluen ja ruoan yhdistelyyn. Ehdotukseen oli suostuttava, vaikka Juuri nyt -kirjan deadline häämöttääkin jo ylihuomisessa.

Kysyin vatsa kylläisenä omistajilta, haluaako ravintola tulla nähdyksi nimenomaan olutruokaravintolana. Ei varsinaisesti, kuulemma: Mechessä viini ja olut saavat tasavertaisen kohtelun, mikä näkyy myös siinä, että olutmenun voi halutessaan tilata viinipaketilla, jos bisse ei syystä tai toisesta putoa. Hyväksytään, vaikka ajatus paikasta, joka tarjoaisi voittopuolisesti olutta ruokajuomana jääkin kutkuttamaan aivoituksiani. Joka tapauksessa, toivottavasti muutkin ravintolat ottavat Mechen esimerkistä kopin.

Mechen Keittiömestari Tarja Silvanin olutmenu kustantaa 45 euroa, mikä on kaupungin perustasoa. Juomapaketti sen sijaan lähtee vaivaisella 21 eurolla. Kaadot ovat lasin kokoisia, koska olutpullollista ei ole mielekästä jakaa 0,25:ttä tai 0,33 litraa pienempiin osiin, joten kokonaisuuden hintalaatusuhde on mainio. Alla keräämäni todistusaineisto neljän ruokalajin kokonaisuudesta, joka on tarjolla 8.2. asti.

ps. Pahoittelut kuvien skarppiusongelmista, salin valaistus oli hämärä, eikä kamerassa ollut salamaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: