Siirry sisältöön

Vanha tuttu

Kun aikoinaan sain idean viiniblogin perustamisesta, tarkalleen 327 postia sitten, pohdin, minkä nimen antaisin syntymättömälle blogille. Vaikka en varsinaisesti tiennyt mitä olin tekemässä, tiesin, että ensimmäinen postini tulisi käsittelemään tavalla tai toisella samppanjaa. Kokonaisuutena ajatus viineistä kirjoittamisesta oli silti varsin hähmäinen, joten en keksinyt miksi aivopieruani nimittäisin.

Eräissä kantakaupungin liikennevaloissa kävelin melkein raitiovaunun alle, ja sain mielestäni mainion idean. Mitäpä jos kutsuisin blogiani lyhyesti ja ytimekkäästi viiniblogiksi? Tuumasta toimeen. Kotiin päästyäni pystytin WordPressiin domainin viiniblogi.wordpress.com. Hetki perustamisen jälkeen huomasin, että samanniminen blogi oli jo olemassa! ”Piru vie, joku oli minua nopeampi”, ajattelin ja päätin nimetä blogini Viinipiruksi. Myöhemmin käytin turhaksi käynyttä domainia pahamaineisen Litkupirun lyhytkestoisessa, mutta kammottavassa cameo-roolissa.

Tuo ”kaikkien suomalaisten viiniblogien äiti” oli Viiniblogi niminen viinisaitti. Blogi on itseasiassa ollut jo vuosia varsin eloton, mutta tilanteeseen näyttää tulleen juuri muutos. Sivuston uusi nimi on Viinitty, mikä lienee Kotimaisten kielten tutkimuslaitoksen kielikellojen mielestä etymologinen johdannaisrikos, mutta osuva nimi blogille, joka kuvaa kangastuksen lailla kyllääntyneisyyttä tavoittelevan nautiskelijan suhdetta viinilliseen harrastukseensa.

Käykää tsekkaamassa sivusto ja lisätkää bookmarkkeihinne.

ps. Historiallisesta takaiskusta huolimatta sain myöhemmin toteuttaa tarvettani nimitellä asioita tylpästi, latteasti ja kaurismäkeläisesti. Tarkoitan ViiniTV:ä, (jonka nimen viineistä mitään ymmärtämätön Sirén epäonnekseni keksi, mutta joka oli nimeämisehdotuksena sellainen, johon  minun oli helppo suostua). Notta koivuhalko on koivuhalko ja pullo viiniä pullo viiniä.

5 Comments Post a comment
 1. jep jep!

  8 toukokuun, 2010
 2. Lisäsin myös sinun mainion blogisi linkkeihini. Viinit alkaa kiinnostamaan pikkuhiljaa enemmän ja enemmän.

  13 toukokuun, 2010
 3. Viinipiru #

  Aivan! Viinit ja oluet on toistensa sisartuotteita, ei vastakohtia, vaikka perinteinen porvariskulttuuri on hopealusikka kädessä päinvastaista väittänytkin. Olen itse real alen lipittelijä.

  13 toukokuun, 2010
 4. Hienoa tekstiä (kuten aina), oli ilo lukea. Taidankin pistää tämän blogin kirjanmerkiksi.

  Minulla on viimeaikoina herännyt kiinnostus bloggausta kohtaan ja olen alkanut miettimään oman blogin perustamista.
  Blogisi ulkomuoto on mukavan simppeli ja silmää hellivä..
  Haluatko kertoa, mitä teemaa käytät blogissa? 🙂

  Ymmärrän kyllä, jos et halua kopioijia. Kiitos kuitenkin.

  3 huhtikuun, 2015
 5. Viinipiru #

  Moikka, teeman nimi on Linen. Ihan toimiva ja riittävän selkeä!

  3 huhtikuun, 2015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: