Siirry sisältöön

Kuulumisia: Viinikevät, biohakkerointi, Soil Wine Room ja Groszer Wein

Edellinen viikko meni kuvatessa ruokaohjelmaa kanadalaisen tv-ryhmän kanssa National Geographicille. Halusivat tulla ensimmäisenä tusinasta kaupungista Helsinkiin, koska se on heidän mukaansa niin cool. Kiva, että osakkeemme ovat nousussa. He pääsivät syömään pullaa ja katsastamaan muun muassa Atelje Finnen, Juuren ja Savoyn.

Huomenna Yle Puheelle tulee vieraaksi kello 13 lääkäri Olli Sovijärvi, jonka kanssa keskustellaan biohakkeroinnista. Jos aihe kuulostaa uudelta tai jopa hämmentävältä, älä huoli, sitä se on minullekin. Tavattoman kiinnostava aihe, jossa itää siemen perspektiivin vaihtoon. Kaikkia juhlimiselle persoja kiinnostanee yksityiskohtainen ohje krapulan hoitoon. Toimenpiteet alkavat jo ennen suoritusta ja jatkuvat sen aikana, päättyen jälkihoitoon. Tässä on näytteeksi Sovijärven ja muiden Biohakkerin käsikirjan kirjoittajien lista aineista, jotka tulisi nauttia ennen ilakointia:

5–10 grammaa klorella -levää 

B1-vitamiini ja alfalipoliinihappo 

Glutationi 100 mg (mieluiten 
liposomaalinen muoto) 

Maarianohdake (silymariini) 
ja sarviapila470 

Niin, Sovijärvi kertoo myös miten älykkyysosamäärää voi nostaa syömällä oikein ennen tenttiä ja sen sellaista, joten korvat hörölle, jos haluatte pärjätä nykyistäkin paremmin elämässä.

Sitten viiniasiaa. Tänään oli jo perinteeksi muodostunut tapahtuma Viinikevät, joka tarkoitti tällä kertaa Vinnaturen ja Viinitien tuotteiden maistatusta. Hyvin järjestetty tilaisuus, jonka tunnelmaa Viinitien osallistuminen vain paransi. Alla muutama fiiliskuva.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kävin tuoreessa Soil Wine Roomissa testaamassa Mathias Krönin Groszer Weinit. Mainio ravintola, jossa tapakset maistunevat paremmilta kuin 90%:ssa Barcelonan tapaspaikoista, koska keittiössä häärää poikkeuksellisen kovan kaliberin kokki Matti Romppainen. Kuulostaa kukaties liioittelulta, mutta sanoille löytyy myös katetta. Huhujen mukaan avokadopasta-Hanna itkeskeli vähän syötyään patatas bravasit, siis paistetut perunat, joten en ole aivan yksin mielipiteeni kanssa. Suosittelen testaamaan viinin ja ruoan merkeissä lyhyenkin visiitin verran.

Mathiaksen viinit tulevat Itävallan Burgenladista, sen eteläosista, ja edustavat jonkinlaista synteesiä modernista ja klassisesta. Pullokoko on ponteva litra, kuten alueella oli tapana männävuosina. Valkoviinien kanssa hyödynnetään gemischter satzia, kasvatustapaa, jossa lajikkeet kasvavat tarhoilla hujan hajan, mikä missäkin. Rypäleet kerätään samaan aikaan ja puristetaan mehuksi erottelematta sen kummemmin, mikä lajike mahtaa olla alikypsä ja mikä mahdollisesti ylikypsä. Lopputulos on kummallisen tasapainoinen. Toimii myös rosé-viinissä, jonka saralla Groszer Wein lienee maailman ensimmäinen. Viinien tyyli on silti moderni, eivätkä toisinaan Blaufränkishiä riivaavat roikalemaiset tanniinit vaivaa. Hauska mies, maistuvia viinejä, kaupungin parhaat tapakset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: