Siirry sisältöön

Viinikaapeista

 

Ensimmäinen kaappihankintani oli 36 pulloa vetävä viinikaappi. Se täyttyi vuodessa pelkistä italialaisista punaviineistä. Tällöin ymmärsin, että olin säästänyt väärässä kohdassa. Täpötäyttä kaappia aikani tuijoteltua hankin vielä toisen, tällä kertaa tilavamman. Pieni kaappi on nimittäin kuin kympin seteli: ostat korvapuustin ja kupin kahvia, niin jäljellä jää pelkkiä kolikoita. Kaiken kukkuraksi kaksi kertaa korkeampi viinikaappi vetää viisi kertaa enemmän pulloja.

Markkinoilta löytyy monenlaisia vekottimia viinin säilytystä varten. Käytännössä ratkaisut jakautuvat kahteen luokkaan: viinikaappeihin ja jääkaappeihin, jotka näyttävät viinikaapeilta. Jotta viinin pidempiaikainen kypsyttely onnistuisi, tulisi kaapin ylläpitää oikean lämpötilan lisäksi tasaista kosteutta ja olla tärinätön. Useimmat jääkaapit eivät kykene tähän. Niiden kohdalla voidaankin puhua ennemmin temprerointikaapeista, joille löytyy käyttöä kiireisissä ravintoloissa. Kotioloissa viinijääkaappi on lähinnä sisustuselementti, sillä pulloja voi yhtä hyvin säilyttää huoneenlämmössä, jos aikomuksena on nautiskella ne parin kuukauden sisään. Laadukkaan viinikaapin hinta on jääkaappiin nähden moninkertainen, joten kiusaus hankkia halpa on suuri.

Itse päädyin Dometicin kaappeihin, koska merkki on halvempi kuin markkinajohtaja EuroCave ja mikä parasta, aivan täysin äänetön. Lisäksi se näyttää hyvältä (tosin EuroCaven teräsverhoiltu kaappi on vielä paremman näköinen, mutta se hurisee ja maksaa maltaita). Mutta mistä hankkia kaappi? Paras paikka kaapin hankintaan pääkaupunkiseudulla on Decanter, joka vastaa useamman merkin jälleenmyynnistä.

Viinikaapin täyttäminen häviää hauskuudessa vain sen tyhjentämiselle, joten kaapille kannattaa kaavoittaa asunnosta paikka, jos vain intoa viiniharrastuksen syventämiselle löytyy!

2 Comments Post a comment
  1. Itsellä on viinikellariosake pitkäaikaista säilyttämistä/kypsyttämistä varten ja kotona tuollainen viinikaapin näköinen jääkaappi, joka toimii kätevänä käsivarastona. Vähentää myös huomattavasti riskiä saada jatkoilla ”hyvä idea” juoda jotain ”hieman laadukkaampaa” ja aamulla todeta, ettei se ehkä ollutkaan ihan paras mahdollinen ajatus. 🙂

    13 elokuun, 2008
  2. Kaunis viinikaappi.

    21 syyskuun, 2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: