Siirry sisältöön

Kelpo viini alle kympillä: Indalo Cabernet sauvignon (9,14€)

HankiIndalo on eteläafrikkalaisen Swartland Wineryn lippulaivatuote, jonka rypäleet valikoidaan osuuskunnan tarhojen parhailta palstoilta. Viinin erikoisuus on rypäleet tuottaneiden köynnösten kasvaminen niin sanotussa bush-trimmauksessa, pusikkomaisissa sykeröissä lähellä maanpintaa. Tämä perinteinen trimmaustyyli oli aikaisemmin yleinen Swartlandissa, mutta on tätä nykyä harvinaisempi. Samankaltaisiin ratkaisuihin voi yhä törmätä muun muassa Kreikan Santorinilla, toisinaan myös Ranskan Rhônessa ja Provencessa.

Koska puskien rypäleitä ei kyetä keräämään koneellisesti, kyseessä ei ole talouden näkökulmasta mielekkäin tapa kasvattaa viiniköynnöksiä. Laatua arvostavan viininystävän näkökulmasta tämä ei ole ongelma, sillä käsin keräämällä rypäleet säilyvät ehjinä, eikä sekaan eksy sinne kuulumattomia asioita suurissa määrin, kuten huonoja rypäleitä, lehtiä, hyönteisiä tai oksanpalasia. Samalla puskatrimmaus tuottaa luontaisesti pienen sadon. Molemmat asiat ovat edellytys laadukkaan viinin valmistukseen (vaikka suurista sadoista tunnetut samppanjanviljelijät sanoisivat mitä).

439477
Indalo Cabernet Sauvignonin (9,14€) tuoksu tulvii kypsää mustaherukkaa, taustalla on kumia, pekoninrasvaa ja jopa hentoa tervaisuutta. Yllättävän kompleksinen tuoksu, jossa sekundaariset aromit ovat viehättävästi esillä. Tuoksu on uudenmaailman tyyliin antava, mutta ei liian makea. Myös alkoholin lämpö on läsnä, mutta pysyy taustalla. Viinin maku on mausteisen leveä. Keskivaiheessa läsnä on kauran flavoria muistuttava komponentti. Kypsän tanniininen lopetus on kohtuullisen pitkä.

One Comment Post a comment
  1. Mekin tykättiin tästä. Taisimme nauttia pullollisen jonkin syksyisen pataruuan parina.

    15 syyskuun, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: