Siirry sisältöön

Alko ja sen valikoiman konfliktiviinit

Absurdia. Alko myy tietoisesti konfliktiviinejä, joiden rypäleet ovat kasvaneet rynnäkkökiväärien piippujen katveessa kiistanalaisilla mailla. Alkon ratkaisu tilanteeseen? Se poistaa merkinnän ’israelilainen’ nettisivuiltaan ja jatkaa tuotteiden myyntiä hyllyissä. Melko vastuullista?

Alko_logo

”Finnwatch: Valtionyhtiö Alko tukee Israelin laittomia siirtokuntia

(…) Ulkoasiainministeriön kanssa käytyjen keskustelujen seurauksena Alko kertoo siirtäneensä siirtokuntatuotteet kategoriaan ”Muut maat”. Alkossa myydään kuitenkin yhä laittomista siirtokunnista peräisin olevia viinejä, joiden etiketissä niiden väitetään tulevan Israelin valtion alueelta.” – Hämeenkaiku

Ajatellaanpa, että kyseessä olisi jokin muu epäeettisesti valmistettu kulutushyödyke. Vaikkapa lapsityövoimalla tehdyt farkut.

”Tiedostamme, että mallistomme bangladeshilaiset farmarihousut on valmistettu lapsityövoimalla, mutta olemme ratkaisseet asian leikkaamalla kategorian tuotteista pois alkuperämaamerkintälaput, joten esteitä myynnin jatkamiselle ei nähdäksemme ole. Vastuullisen ostotoiminnan raportissa orja- ja lapsityövoiman käyttöämme käsitellään osiossa ’muut tuotantotavat’.”

Erikoinen käytäntö valtionyritykseltä. Älkää ostako konfliktiviinejä.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: