Siirry sisältöön

Tiedossa kupliva vappu!

Viinipiru haluaa toivottaa lukijoilleen railakasta vappua jo näin viikon alussa!
Samalla on aika esitellä tämän vuoden karnevaalien virallinen kuohuviinivalinta! Jotta valinnan takana oleva järkeily olisi mahdollisimman läpinäkyvää, alla on listattu kolme keskeisintä kriteeriä, joiden tunnontarkka huomioiminen on johtanut pettämättömän deduktion keinoin voittajan valintaan.

1.) Juoma ei saa olla kammottavan makuista. Tämä sääntö on kaikkein keskeisin, mutta unohtuu helpoiten.
2.) Juoman pitää kestää vaativia olosuhteita, jotka ovat kaukana ihanteellisista, oli sitten kyse juoman tai juojan lämpötilasta, tai kalibraatio-ongelmista todellisuuden kanssa.
2.) Juoman tulee olla yhdistettävissä ruokiin, jotka ovat makuprofiileiltaan viinin pahimpia painajaisia.
Saisiko olla silliä etikassa?

Seuraamalla yllä esitettyjä kriteerejä sokeasti, selviää voittajaksi kuohuviini nimeltä… Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut! Kyseessä on samppanjatyylillä valmistettu rutikuiva kuohuviini, joka tulee Luxemburgista. Kummajaiskuohuvaksi tämän viinin tekee luxemburgilaisuus, sillä vaikka lilliputtimaan viinihistoria on pitkä, on hivenen epäilyttävää että per henkilö-viininkulutuksen ykkösmaan tuotannosta riittää myös vientiin. Eikö tämä viini kelpaa luxemburgilaisille?

Pelko kammottavasta makuprofiilista on turha. Sen sijaan tarjolla on pirteähappoinen granny-smith -esitys, jossa on ripaus sitä Hollywoodin glamouria, joka on tehnyt samppanjasta miljoonabisneksen. Bernardin neutraali ja hallittu makuprofiili tulee enemmän kuin tarpeeseen, mikäli Mantan lakitukseen ei viitsi kantaa jääkaappia tai edes cooleria. Ennen kaikkea viini osoittaa, että paikallisten pankkikonsernien takapihoilla kasvaa viiniköynnöksiä (tai sitten rypäleet ostetaan naapurista ja tehdään pääkallopaikalla hämäräkeinoin, kuten teutonien tuhansien juhlien tunnelman taposta vastaava Henkell Trocken). Eittämättä kyseessä on sikariportaan kuohuva sikaniskaiselle vappueläimelle.

Vielä kerran, hyvää vappua!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: