Siirry sisältöön

Härre gud, Viinipiru ehdolla pystinsaajaksi

Olen otettu kertoessani, että minut on nostettu palkintoehdokkaaksi International Wine & Spirit Competitionin Communicator of the Year Competition -sarjassa, toisin sanoen brittiläinen tuomaristo on shortlistannut minut kilpaan, jota pidetään eräänä arvostetuimpana, ellei kaikkein arvostetuimpana, viinialan kansainvälisenä kilpailuna.

Iso kunnia. Ei vähiten siksi, että retostelen viinijuttuni täältä pohjolan syrjäseudulta käsin (olen kait eka finski ehdolla pystin saajaksi) ja koska juttuni ovat toisinaan kaukana perinteisestä viinijournalismista (Jancis MW -kumiankasta lähtien). Olen pyrkinyt duuneissani ravisuttamaan luutuneita ajatusmalleja. Siis uudistamaan ja haastamaan. Käytännössä kussut moneen suuntaan, myös vastatuuleen. Se, että britti-insituutio ei moisesta hätkähdä, on viesti jostakin. Viinimaailma muuttuu.

Screen Shot 2013-02-06 at 3.23.27 PM

Viime vuoden voittajat kilistelevät pystiensä kanssa

Voittaja julistetaan gaalassa Lontoossa. Edellisinä vuosina sarjan voittajat ovat olleet usein Master of wineja, joten tokkopa palkinto Helsinkiin päätyy, mutta on hienoa olla nimettyjen joukossa osoittamassa, että Suomessa osataan nauttia viinistä tuoreella otteella, jopa Suomen ulkopuolista viinimaailmaa uudistavalla tavalla!

478125_10151353308861388_768638357_o

Näin hyvältä tuntuu tulla nimetyksi. Tosin tällä kertaa en laske alleni ja kilju kuin pikkutyttö

7 Comments Post a comment
  1. Mahtavaa, onnea Arto! Skål ehdokkuudelle ja rajoja rikkovalle viinikirjoittelulle 🙂

    6 helmikuun, 2013
  2. Viinipiru #

    Kiitos kaunis Madamoiselle!

    6 helmikuun, 2013
  3. blumster #

    Näyttää siltä että hyvin viinipiru tippuu viinin ohella

    6 helmikuun, 2013
  4. vau, mahtavaa, paljon onnea!!! on kivaa nähäd että muu maailma lakaa pikkuhiljaa huomaamaan tämä pimeän pohjolan ja sen myötä myös suomen…

    7 helmikuun, 2013
  5. Loistavaa!! Toivottavasti joku taho täälläkin huomaisi kiitellä, Piru vieköön! Onneksi olkoon, olet ylisanasi ansainnut.

    Voi hyvin.

    7 helmikuun, 2013

Trackbacks & Pingbacks

  1. Eric Asimov ja minä | Viinipiru – viiniblogi, joka vie koko käden
  2. | Viinipiru - Arto Koskelon blogi

Jätä kommentti